Driving Ophthalmology

Ce este conjunctivita?

Conjunctivita, cunoscută și sub numele de ochi roz, este o inflamație observată în conjunctivă, care este țesutul limpede care acoperă partea albă a ochiului și acoperă interiorul pleoapei.

Ce este conjunctivita alergică?
Conjunctivita alergică este de obicei observată atunci când ochii unei persoane intră în contact cu alergeni și iritanți, cum ar fi polenul, praful și mucegaiul care fac ca sistemul imunitar al organismului să reacționeze excesiv. Conjunctivita alergică poate fi observată în două tipuri diferite: conjunctivită alergică sezonieră și conjunctivită alergică perenă.

Conjunctivită alergică sezonieră: forma sezonieră este în general asociată cu alergii sezoniere care se văd primăvara și vara și, uneori, și în toamnă. Expunerea la alergeni din aer, cum ar fi polenul și iarba, declanșează conjunctivita alergică sezonieră.

Conjunctivită alergică perenă: forma perenă, pe de altă parte, poate fi văzută tot timpul anului. Este declanșat în principal de alergeni din interior, cum ar fi praful, mucegaiul, sporii și părul animalelor.

Cum arată ochiul roz?

Când apare ochiul roz, partea albă a ochiului are un aspect roz până la roșiatic, iar pleoapele sunt de obicei umflate sau căzute. Unii pacienți observă scurgeri de lichid provenite din ochiul infectat, cruste pe gene și pleoape.

Ce cauzează conjunctivita?

Atunci când vasele de sânge în țesutul clar, adică. conjunctiva, se inflamează, vasul de sânge devine mai vizibil și culoarea ochiului devine roșiatică sau roz.

Unele dintre cauzele ochiului roz sunt enumerate mai jos.

*Virusii de la circulatia sangelui: una dintre cele mai frecvente cauze ale ochiului roz sunt virusurile. Adenovirusurile, coronavirusul, cunoscut și sub numele de COVID-19, se numără printre virusurile care provoacă ochi roz.

*Bacteria din grupul de bacterii: bacteriile irită și ochiul. Cele mai frecvente tipuri de bacterii care provoacă conjunctivită bacteriană includ Staphylococcus aureus, Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumonia și Pseudomonas aeruginosa. Între timp, Chlamydia trachomatis și Neisseria gonorrhoeae pot provoca, de asemenea, ochi roz, dar nu sunt la fel de frecvente ca celelalte.

*Alergenii de la circulatie: conjunctivita alergica poate fi sezoniera sau perena. În general, acestea sunt cauzate de alergeni aer-os, cum ar fi polen, iarbă, praf, acarieni etc.

*Substanțe iritante: produsele cosmetice, șamponul, lentilele de contact, murdăria, fumul și clorul din piscină pot provoca ochi roz.

*Un obiect străin în ochi poate provoca ochi roz.

*La bebeluși, canalele lacrimale blocate sau incomplet deschise pot provoca ochi roz.

*Bolile autoimune care determină reacția excesivă a sistemului imunitar sunt o cauză rară a ochiului roz.

Cât durează recuperarea in cazul conjunctivitei?
Cât durează afecțiunea depinde de ce tip de conjunctivită (ochi roz) aveți și de modul în care o tratați. În general, ochiul roz ar trebui să se recupereze în câteva zile până la două săptămâni.

Așa cum am menționat mai devreme, există mai multe tipuri de conjunctivită, care sunt virale și bacteriene.

Dacă aveți ochi roz viral, este cauzat de virusurile menționate mai sus. Recuperarea fără tratament este în aproximativ 7 până la 14 zile.

Ochiul roz bacterian, pe de altă parte, este cauzat de o infecție cu bacterii precum cele menționate mai sus. Starea începe să se îmbunătățească în 24 de ore când este urmat tratamentul cu antibiotice. Chiar și atunci când pacientul nu utilizează antibiotice, ochiul roz deschis se îmbunătățește în general într-un interval de zece zile.

Această afecțiune a ochilor este de obicei contagioasă odată ce aveți simptome precum roșeață, rupere și cruste. Cu toate acestea, simptomele se îmbunătățesc în 4 până la 7 zile.

Cum se trateaza conjunctivita?

Există momente în care ochiul roz este ușor, dar există și momente în care este important să solicitați îngrijiri medicale pentru acesta. Compresele reci și lacrimile artificiale pot fi folosite pentru ameliorarea inflamației și a uscăciunii cauzate de conjunctivită. Nu trebuie să vi se prescrie pentru a le obține. Asigurați-vă că vă abțineți de la utilizarea lentilelor de contact până când medicul dumneavoastră vă spune că puteți începe să le purtați din nou. Dacă nu ați solicitat ajutor medical, asigurați-vă că simptomele se îmbunătățesc înainte de a începe să le purtați din nou.

www.ridas.ro

Lasă un răspuns