Driving Ophthalmology

Conștientizarea glaucomului-importanța controalelor oculare

În calitate de distribuitor de instrumente oftalmice, am dori să vă aducem la cunoștință cât de important este să aveți controale oculare regulate. În special, când vine vorba de glaucom, un test de teren ar putea face o diferență drastică pentru salvarea vederii, deoarece orice pierdere a vederii cauzată de glaucom este ireversibilă.

Glaucomul este o boală oculară, care este foarte greu de identificat fără ajutorul unui oftalmolog, optometris. În cele mai multe cazuri, glaucomul nu are simptome, de aceea este foarte important să se detecteze în stadiile incipiente și să se înceapă tratamentul imediat.

Afectează nervul optic și se dezvoltă lent, cu riscul de a progresa în pierderea acută a vederii și orbire. În stadiile inițiale, persoanele afectate de glaucom își vor pierde treptat vederea periferică, ca și cum ar privi printr-un tunel.

Există mai mulți factori care ar putea provoca glaucom, cum ar fi creșterea presiunii intraoculare în camera anterioară, care poate provoca leziuni ale nervului optic. Cu toate acestea, alți factori pot determina dezvoltarea glaucomului, cum ar fi dieta, tensiunea arterială, etnia și genetica.

Este extrem de important să se detecteze glaucomul în stadiile incipiente, pentru a evita pierderea parțială a vederii și singura modalitate de a face acest lucru este să aveți controale oculare regulate.

Distribuiți această postare și răspândiți #GlaucomaAwareness.

www.ridas.ro

Lasă un răspuns