Driving Ophthalmology

Cataracta-Facoemulsificator OERTLI

O cataractă este definită ca opacitatea cristalinului. În prezent este una dintre cele mai răspândite patologii oculare și este în general asociată cu îmbătrânirea. Cel mai frecvent tratament pentru cataractă este intervenția chirurgicală. Chirurgia cataractei este un proces rapid și nedureros, este foarte eficientă și are puține riscuri. Operația constă în îndepărtarea lentilei opacificate și înlocuirea acesteia cu o lentilă intraoculară. Cea mai frecventă procedură de îndepărtare a lentilelor intraoculare care este utilizată în prezent este facoemulsificarea. Energia aplicată în acest proces este generată de undele ultrasonice, care sunt unde mecanice cu o frecvență mai mare de 20 kHz. Au fost publicate o mulțime de cercetări privind diferitele modalități de a efectua etapele acestei proceduri chirurgicale și analiza posibilelor efecte secundare ale operației, dar există puține informații despre caracteristicile tehnice, intensitățile aplicate și utilizarea echipamentelor cu emisie de ultrasunete (U/S) pentru îndepărtarea cataractei.
Chirurgia cataractei este în prezent o procedură rapidă, nedureroasă, extrem de eficientă și cu risc scăzut. Aproximativ 90% dintre pacienții operați pot vedea mai bine după operație, care poate fi întreprinsă în orice stadiu al dezvoltării cataractei.
Facoemulsificarea este în prezent cea mai utilizată metodă chirurgicală pentru extracția lentilelor intraoculare și este una dintre cele mai sigure și mai eficiente proceduri în acest scop. Cuvântul provine din grecescul aprox. (phakos), un prefix tehnic antic care face aluzie la o lentilă și a fost folosit în medicină în cele mai vechi timpuri pentru a se referi la lentila cristalină. Tehnica a fost dezvoltată și brevetată de Dr.Kelman și Anton Banko în 1967.
Constă în ruperea lentilei înnorate cu ajutorul ultrasunetelor și extragerea fragmentelor rupte rezultate. În prealabil, capsula este deschisă cu o micro incizie folosind un bisturiu. Facoemulsificarea poate fi utilizată în orice stadiu al dezvoltării cataractei. În locul lentilei extrase, se implantează o lentilă cu parametri optici selectați corespunzător.
Avantajul rezultat al mobilizării rapide a pacientului și al reabilitării vizuale a stabilit popularitatea binemeritată actuală a facoemulsificării în chirurgia cataractei.
Unul dintre principalele avantaje ale acestei tehnici este că o mică incizie este de obicei auto-sigilată, ceea ce scurtează efectiv perioada de recuperare.
Regasiti intreg articolul mai jos.

https://www.mdpi.com/2227-9032/9/11/1603/htm

healthcare-09-01603-v2

Lasă un răspuns