Driving Ophthalmology

Hipermetropia si tratamentul acesteia-Ridas

Hipermetropia este o afectiune a ochilor in care imaginile sunt focalizate in spatele retinei, in loc sa fie focalizate pe aceasta. Aceasta se intampla atunci cand ochiul este prea scurt sau corneea este prea plata, ceea ce face ca lumina sa nu fie focalizata corect. Hipermetropia poate fi prezenta inca de la nastere sau poate aparea mai tarziu in viata.

Simptomele hipermetropiei includ vedere incetosata, oboseala oculara, dureri de cap si vedere neclara la distanta. Copiii cu hipermetropie pot dezvolta strabism sau ambliopie daca afectiunea nu este tratata la timp.

Tratamentul hipermetropiei poate include purtarea de ochelari sau lentile de contact care corecteaza problema. In cazurile mai severe, poate fi necesara o interventie chirurgicala. Persoanele cu hipermetropie usoara pot avea nevoie de ochelari doar pentru citit sau pentru activitati care necesita concentrare asupra obiectelor apropiate. In schimb, cei cu hipermetropie mai severa ar putea avea nevoie de ochelari sau lentile de contact tot timpul.

Interventia chirurgicala pentru hipermetropie poate fi realizata prin mai multe metode, inclusiv laserul excimer sau implantul de lentile intraoculare. Aceste proceduri ajuta la modificarea curburii corneei sau la imbunatatirea refractiei ochiului, astfel incat lumina sa fie focalizata corect pe retina.

Este important sa vizitati un oftalmolog daca aveti simptome de hipermetropie sau daca aveti dificultati de vedere. Oftalmologul va putea determina daca aveti hipermetropie si va putea recomanda cele mai bune optiuni de tratament pentru situatia dvs.

In concluzie, hipermetropia este o afectiune a ochilor care poate fi tratata cu succes cu ochelari, lentile de contact sau interventie chirurgicala. Este important sa obtineti o evaluare oftalmologica regulata pentru a diagnostica si trata problemele de vedere in timp util.

Lasă un răspuns