Curiosity

Art Anatomy

MINUTUL DE CURIOZITATE
Pathos Ocularis-the Beautiful and The Curious, este o expoziție fascinantă a Colegiului optometristilor din Londra, care îmbină arta cu oftalmologia.
Formele de migdale, genele lungi și irisurile interesante-în special cele cu mai multe culori și modele: acestea sunt ceea ce fac ochii frumoși, potrivit artistului și sticlarului „Iluá Hauck da Silva „. Cu toate acestea, „spune ea,” în cele din urmă, intensitatea și sinceritatea privirii sunt cele care fac o pereche de ochi frumoși: ochi care strălucesc de entuziasm și dragoste și care revarsă lacrimi atunci când emoția preia fraiele. Abilitatea de a exprima sincer și transparent sentimentele este cu siguranță cea mai fascinantă și frumoasă calitate pe care o au ochii.”
Esența practicii domnișoarei Hauck da Silva este de a investiga vizual condiția umană, iar ea este specializată în lucrări de simbolism anatomic și patologic. La Muzeul Colegiului-British Optical Association Museum-a creat un fascinant cabinet modern de curiozități legate de ochi, completat cu desene, fotografii, imagini digitale și obiecte din sticlă, toate putând fi vizualizate de public.
Domnișoara Hauck da Silva s-a inspirat din colecțiile muzeului, precum și din cercetările medicale, științifice și istorice pe care le-a efectuat în Biblioteca Colegiului (care conține literatură despre ochi și știința optică datând din secolul 15). Ea și-a combinat rezultatele cercetării și expertiza artistică cu fațete ale propriei experiențe cu tulburări oculare.
Bazându-se pe experiența proprie-Descriind experiența ei cu diplopia, domnișoara Hauck da Silva a declarat pentru Ophthalmology Times Europe: „am suferit de diplopie ca urmare a celei de-a șasea paralizii nervoase, care a apărut din cauza faptului că am avut o infecție timp de cel puțin 6 săptămâni înainte ca al șaselea nerv să fie afectat. Într-un fel, mă bucur că am avut diplopie, deoarece a fost motivul care m-a îndemnat să caut ajutor la Moorfields Eye Hospital [Londra]. Vederea dublă era destul de dezorientantă și profund îngrijorătoare-îmi amintesc că mă simțeam foarte fragilă și vulnerabilă.”
Odată spitalizată la Guy ‘ s Hospital, Londra și tratata, simptomele diplopice ale domnișoarei Hauck da Silva s-au diminuat rapid, dar a durat cel puțin 3 luni pentru ca mișcarea din ochiul drept să revină la normal. Încă de la inceputul infecției, a suferit de Sindromul de ochi uscat și fotofobie, care se agravează dacă trebuie să lucreze pe computer pentru perioade lungi de timp, să folosească mult telefonul mobil sau să călătorească în transportul public. Ea găsește aceste simptome atât „incomode, cât și frustrante”.
Domnișoara Hauck da Silva este o artistă a cărei practică se concentrează pe investigarea vizuală a condiției umane. Este specializată în lucrări de simbolism anatomic și patologic.
https://europe.ophthalmologytimes.com/…/beautiful-and…

Lasă un răspuns