Driving Ophthalmology

Tonometru cu pahimetru Huvitz HNT 1/1P-Ridas

Tonometrele cu pahimetru sunt dispozitive medicale care combina doua functii importante: masurarea presiunii intraoculare si masurarea grosimii corneene. Acest tip de tonometru este folosit frecvent de oftalmologi in diagnosticarea si monitorizarea glaucomului, o boala oculara care poate duce la pierderea vederii.

In timp ce tonometrul masoara presiunea intraoculara, pahimetrul masoara grosimea corneei. Corneea este o componenta importanta a ochiului si joaca un rol vital in refractia luminii. Grosimea corneei poate afecta masurarea presiunii intraoculare si poate fi un factor important in diagnosticarea glaucomului.

Tonometrele cu pahimetru sunt utile pentru a determina daca un pacient are presiune intraoculara crescuta din cauza glaucomului sau daca este doar o masurare falsa din cauza unei cornee mai groase. De asemenea, ele pot fi folosite pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului impotriva glaucomului, daca acesta exista, prin masurarea periodica a presiunii intraoculare si a grosimii corneene.

Aceste dispozitive sunt relativ noi pe piata si sunt disponibile in mai multe forme, inclusiv modele portabile si de birou. Tonometrele cu pahimetru portabile sunt utile pentru evaluarea presiunii intraoculare in cazul pacientilor care nu pot fi transportati la biroul medicului oftalmolog. Acestea sunt, de asemenea, utile in situatiile in care este necesar sa se masoare presiunea intraoculara in afara programului obisnuit de lucru al medicului.

In concluzie, tonometrele cu pahimetru sunt instrumente medicale importante pentru diagnosticarea si monitorizarea glaucomului. Ele sunt utile pentru evaluarea corecta a presiunii intraoculare si a grosimii corneene si pot fi folosite atat in biroul medicului oftalmolog, cat si in afara lui. Cu ajutorul acestor dispozitive, medicii oftalmologi pot oferi un diagnostic si un tratament adecvat pacientilor cu glaucom si pot preveni pierderea vederii.
Huvitz ne surprinde ca de fiecare data cu HNT 1/1P. Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati site-ul nostru.

Lasă un răspuns