Driving Ophthalmology

De ce ne zvâcnește ochiul?

Twitch este un spasm repetitiv al mușchiului orbicularis oculi, care este un mușchi al pleoapelor care ajută la închiderea pleoapelor. Zvacnirea apare în principal în capacul superior, dar din când în când poate fi observată și în pleoapele inferioare. Aceasta poate fi cu greu vizibilă sau severă. De obicei, twitch-ul nu este nimic grav, dar dacă observați spasme involuntare ale mușchiului facial, este mai bine să solicitați un examen medical.

De ce zvacneste ochiul stang?
Uneori, răsucirea ochiului stâng poate fi un indicator al unor boli, cum ar fi paralizia facială, tulburările de Convulsie (distonie), boala SM, boala Parkinson, sindromul Tourette și tumorile cerebrale.

De ce zvâcnește ochiul drept?

Majoritatea cazurilor de zvâcnire par să apară la ochiul stâng. Cu toate acestea, există unele cazuri când zvâcnirea apare și pe ochiul drept. Oboseala, stresul, oboseala ochilor, aportul excesiv de cofeină, ochii uscați, problemele de nutriție și alergiile sunt printre cauzele care duc la aceasta.
Când ar trebui săva ingrijorati referitor la zvacnirea ochilor?

Dacă aceasta durează mai mult de 2 săptămâni și dacă vă confruntați cu spasme musculare în alte părți ale corpului și mai ales dacă partea afectată se simte slabă sau rigidă, este timpul sa mergeti la un control medical. Uneori, medicamentele prescrise pentru alte afectiuni pot fi motivul twitch-ului.

Zvâcnirea pleoapelor este un simptom al accidentului vascular cerebral?

Nu există niciun motiv să fii îngrijorat de ceva grav atunci când ochii tăi se zvârcolesc. Cu toate acestea, în unele cazuri, zvâcnirea poate fi un indicator al accidentului vascular cerebral sau TIA atunci când aveți alte simptome.

Asigurați-vă că solicitați un examen medical dacă:

-Vă simțiți brusc amețit, aveți dureri de cap sau vă pierdeți simțul coordonării.

-Aveti vedere încețoșată, dublă sau va pierdeti vederea

-Simțiți amorțeala pe o parte a feței ori apare un zambet neuniform

-Simțiți că brațele sau picioarele sunt slabite.

-Dificultăți la vorbire sau înțelegere.

Lasă un răspuns