Driving Ophthalmology

Afecțiuni Oculare Frecvente

În viața noastră de zi cu zi, de obicei, privim vederea ca pe o garantie și evităm să mergem la un profesionist în mod regulat. Vederea noastră este unul dintre cele mai valoroase active pe care le avem. Există sute de boli și afecțiuni oculare diferite. Unele dintre ele nu au nici un leac în timp ce multe dintre ele sunt destul de mult tratabile. Vă puteți îmbunătăți și ajuta sănătatea ochilor avand un stil de viață sănătos. În această postare, am adunat cele mai frecvente afecțiuni oculare pentru dvs. Dacă oricare dintre simptomele menționate mai jos se aplică pentru dvs., vă rugăm să vă asigurați că ajungeti la oftalmolog cât mai curând posibil înainte ca simptomele să se înrăutățească și să vă amenințe vederea.

Care sunt unele dintre cele mai frecvente boli oculare?
Cele mai frecvente cinci afecțiuni oculare care ar putea duce la pierderea vederii sau chiar la orbire sunt următoarele

● Cataracta

● Keratoconus

● Glaucom

● Retinopatie legată de diabet

● Degenerare maculara

Ce este o cataractă?

În general, cataractă este definită ca fiind asemanatoare unei lentile tulbure, albicioasă în ochi. Se poate dezvolta într-un singur ochi sau in cazul ambilor ochi. În timp ce majoritatea cazurilor de cataractă sunt legate de vârstă și sunt mai frecvente la persoanele cu varsta de peste 50 de ani, acestea se pot dezvolta la orice vârstă. Cataracta poate fi chiar prezenta la naștere. Cataracta este o cauză principală a pierderii reversibile a vederii. Poate fi un rezultat al expunerii severe la UV, a unei leziuni sau a deteriorării proteinelor.

Iată câteva dintre simptome:

-Cer înnorat, vedere albicioasă

-Sensibilitate ridicată la lumină puternică și strălucitoare.

-Modificări frecvente ale ochelarilor sau lentilelor de contact.

Cataracta poate fi tratată prin operație. Operația de îndepărtare a lentilei tulbure și înlocuirea acesteia cu una artificială este cea mai reușită.

Ce este Keratoconus?
Corneea noastră este lentila exterioară clară a ochilor noștri și are o formă asemanatoare unei cupole sau a unei mingi. În unele cazuri, colagenul care ține împreună corneea slăbește și face ca corneea să aibă o formă ca de con. Această afecțiune se numește, după cum sugerează și numele, Keratoconus. Dacă afecțiunea nu este diagnosticată și tratată într-un stadiu incipient, aceasta poate provoca pierderea vederii. Dacă nu sunt tratate, persoanele cu această afecțiune vor avea nevoie de un transplant de cornee.

Tratamentul începe cu ochelari și este urmat de lentile de contact. În general, se recomandă utilizarea lentilelor de contact rigide, permeabile la gaz, pentru a ajuta la întărirea corneei. Pentru a preveni progresia, este preferată reticularea colagenului cornean. Transplantul de cornee în acest caz ultima solutie.

Ce este glaucomul?

Glaucomul este o afecțiune a ochilor care provoacă leziuni ale nervilor, ceea ce afectează modul în care informațiile vizuale sunt transmise creierului și se agravează în timp. Rezultă din presiunea relativ ridicată a fluidului în ochi. Dacă nu este detectat, poate duce la pierderea permanentă a vederii, orbire la unul sau ambii ochi. Din moment ce glaucomul se dezvoltă în timp, este important să consultați un oftalmolog în mod regulat pentru diagnosticarea precoce.

Există două tipuri de glaucom: unghi deschis și unghi închis.
Iată câteva dintre simptome:

-Durere sau presiune în ochi.
-Ochi roșiatici și dureri de cap.
-Unghiuri moarte și vederea redusă.
-Greață

Poate fi tratat cu picături, ochelari, sau intervenții chirurgicale.

Ce este retinopatia legată de diabet?

După cum sugerează și numele, retinopatia diabetică este asociată cu diabetul de tip 1 și 2. Excesul de zahăr din sânge poate modifica vasele de sânge din spatele ochiului și împiedică retina să primească suficienți nutrienți pentru a menține vederea. Persoanele cu diabet zaharat tip 1 sau tip 2 sunt expuse riscului de a dezvolta retinopatie diabetică.

În mare parte, chirurgia cu laser previne pierderea gravă a vederii cauzată de retinopatia diabetică.

Ce este degenerarea maculară?

Această afecțiune este definită prin deteriorarea maculei, partea retinei care percepe lumina și vă ajută să vedeți în detaliu. Unii dintre factorii declanșatori includ fumatul, istoricul familial și vârsta. Nu există nici un „leac” pentru degenerescența maculară, dar tratamentele actuale pot încetini progresia pierderii vederii.

Puteti citi intreg articolul aici: https://ophthalmologybreakingnews.com/common-eye-conditions

Lasă un răspuns