Rida Group`s Blog

Un studiu recent realizat de catre cercetatori estimeaza ca in anul 2050, jumatate din populatia globului va suferi de miopie.

Un studiu recent realizat de catre cercetatori estimeaza ca in anul 2050, jumatate din populatia globului va suferi de miopie.
Miopia ia amploare și ar putea să afecteze în 30 de ani jumătate din populaţia lumii. 10% din cazuri riscă să fie grave, avertizează experţii francezi care cer ca această situaţie să fie considerată o problemă de sănătate publică.
Miopia va deveni o problemă de sănătate publică majoră, existând riscul ca, în anul 2050, să afecteze cinci miliarde de persoane, adică o jumătate din populația globului, estimează un studiu publicat în revista Ophtalmology, citat vineri de directmatin.fr.
„Răspândirea rapidă a miopiei este asociată cu factori de mediu, stilul de viață și activități care contribuie la obosirea ochilor”, afirmă Padmaja Sankaridurg, Thomas Naduvilath și Kovin Naidoo, autorii studiului, cercetători la institutul australian Brian Holden Vision.
Concluziile lor semnalează o problemă de sănătate publică în anii următori. Pentru a-i face față, ei recomandă planificarea îngrijirilor oculare pentru a putea gestiona creșterea exponențială a cazurilor de miopie. Ei sugerează și căutarea unor noi tratamente menite să controleze extinderea acestei tulburări oculare și să împiedice dezvoltarea unori afecțiuni grave, afirmă Kovin Naidoo, director al institutului Brien Holden Vision.
„Printre soluțiile recomandate se numără mai mult timp petrecut afară și reducerea activităților care obosesc ochii, cum ar fi utilizarea repetată și îndelungată a aparatelor electronice”, încheie el.
Tulburare de vedere ce constă în alungirea excesivă a globului ocular (o distanţă prea mare între cornee şi retină), miopia provoacă vedere înceţoşată dincolo de o anumită distanţă. Atunci când este severă, la o dioptrie ce depăşeşte -6,00, această problemă creşte riscul apariţiei leziunilor (dezlipire de retină, glaucom, cataractă precoce…) ce pot altera definitiv vederea.
„În prezent, 40% din populaţie este mioapă, cu 5 până la 10% (suferind de) miopie în stadiu avansat. Aceste două proporţii sunt în creştere şi, mai presus de toate, există din ce în ce mai mulţi copii miopi”, a avertizat joi în cadrul unei conferinţe de presă Ramin Tadayoni, şeful secţiei de oftalmologie de la Spitalul Fundaţiei Adolphe de Rothschild din Paris.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suntem aici pentru tine!